Sidec bouwt

Sidec bouwt een extra productiehal tegenover de bestaande site in Balen. Volg hier de werkzaamheden op de voet!

Foto genomen op: 21/8/2017

Sidec NV is gestart met de bouw van een extra productiehal tegenover de bestaande site aan de Industrieweg 10 in Balen. Met deze investering zal de productieruimte verdubbelen tot 12.000 m². 


Milieuvriendelijk en energiezuinig. Dat zijn de kernwoorden bij de bouw van de nieuwe productiehal, waar vooral de vloercoatings zullen geproduceerd worden. De verwarming zal gebeuren door middel van vloerverwarming, die aangestuurd wordt met een warmtepomp. Op het dak komen 2000 zonnepanelen te liggen. Met de 700 zonnepanelen op het al bestaande gebouw van Sidec komt het totaal aantal op 2700 stuks. Dat is een besparing van 440 ton co2 per jaar.

“Ondanks een forse uitbreiding in 2008, zit onze productiecapaciteit al een tijdje aan het plafond, mede door een tekort aan ruimte”, legt CEO Yves Jonckers uit. “De productie van epoxy, acrylaat en pu zal verhuisd worden naar de overkant van de straat.“