EP-RAPID SCRATCHCOAT

Terug naar product info

Benodigdheden

  • Boormachine met mengspindel
  • handschoenen
  • getande kam
  • plakband

Voorbereiding en controle ondergrond

Alvorens EP-Rapid Scratchcoat aangebracht wordt, is het nodig dat er een inspectie van de ondergrond gebeurt. De ondergrond dient geprimerd te zijn en mag geen gebreken bevatten. Indien er zich in primerlaag blaasjes gevormd hebben is het nodig deze eerst te verwijderen en vervolgens dicht te plamuren met een kit op basis van MS Polymeer.

In het geval de primerlaag weggezakt is in de ondergrond, dient er een tweede primerlaag aangebracht te worden alvorens er kan gestart worden met het aanbrengen van EP-Rapid Scratchcoat.

De ondergrond moet steeds stof- en vochtvrij zijn en er mag niets uit de vloer omhoog steken. Schuur eventueel de vloer lichtjes op en stofzuig deze. Bij een voorafgaand gebruik van EP-Rapid Primer voldoet een stofzuiger. Gebruik een vochtmeter om het vochtpercentage van de vloer te meten. Het vochtgehalte in de ondergrond moet ≤ 5% vocht bedragen.

Uitzetvoegen in de ondergrond dienen ook gevolgd te worden bij het aanbrengen van EP-Rapid Scratchcoat. Alvorens EP-Rapid Scratchcoat kan aangebracht worden, is het nodig profielen te plaatsen. Gebruik deze profielen eveneens om weglopen van EP-Rapid Scratchcoat te vermijden. Eventueel kan je hiervoor ook inslijpingen voorzien.

Slijp afvoerputten op voorhand langs de zijkant in (1-3 cm) zodat de schraaplaag hier kan inlopen. Plak deze steeds af voor het aanbrengen van EP-Rapid Scratchcoat en verwijder de tape onmiddellijk na het aanbrengen. Doe hetzelfde met wanden en ramen.

Omstandigheden tijdens het plaatsen

De aanbevolen vloer- en omgevingstemperaturen liggen tussen 15°C en 25°C met een ideale plaatsingstemperatuur van 18°C tot 22°C. Meet de temperatuur van de vloer op en zoek hierbij het koudste punt. Meet vervolgens op deze plek het dauwpunt op. De vloertemperatuur moet minstens 3°C boven het dauwpunt liggen. De ideale luchtvochtigheid bedraagt 40% tot 60%.

Indien de vloer- en omgevingstemperatuur minder dan 15°C bedraagt, dient deze opgewarmd te worden alvorens EP-Rapid Scratchcoat kan toegepast worden. Dit om hechtingsproblemen te vermijden met de volgende laag.

Verwerking

  • Weeg op voorhand voldoende hoeveelheden C-component op.
  • Doseer een hoeveelheid EP-Rapid Scratchcoat die binnen een tijdspanne van 10 minuten kan verwerkt worden.
  • Meng de A-component op voor je afweegt.
  • Weeg de B-component volgens de mengverhouding af en giet deze bij de A-component. Meng gedurende 1 minuut in het blik.
  • Giet het mengsel over in een mengemmer en voeg vervolgens de C-component al roerend toe in de juiste verhouding.
  • Meng gedurende 2 minuten tot je een homogeen resultaat bereikt en alle brokken van de C-component verdwenen zijn.
  • Giet vervolgens het mengsel zo snel mogelijk in verschillende kleine plassen of in een lange rechte baan uit over de vloer.
  • Verdeel het mengsel met een getande kam in een dikte van 1 à 1,5 mm.

Aandachtspunten

  • Alvorens te starten met het aanbrengen van EP-Rapid Scratchcoat is het nodige dat alle kieren en openingen afgedicht zijn. Dit om te vermijden dat ongedierte in de schraaplaag terecht komt. Gebruik eventueel vooraf een insectenspray.
  • Zorg ervoor dat je steeds nat tegen nat werkt om oneffenheden te vermijden. De aansluiting dient ten laatste na 15 minuten gemaakt te worden. Hou hiermee rekening als je verschillende ruimtes ineens moet afwerken.
  • Zet het overschot van aangemaakte schraaplaag onmiddellijk buiten na gebruik. De temperaturen kunnen hoog oplopen in de pot en er is rookontwikkeling.
  • Maak tijdens het aanbrengen van EP-Rapid Scratchcoat steeds gebruik van afplaktape op plekken waar het nodig is. Verwijder deze onmiddellijk na het aanbrengen van EP-Rapid Scratchcoat.

Reiniging

Reinig de gebruikte gereedschappen met Cleaner EP of aceton. Uitgeharde productresten dienen mechanisch te worden verwijderd.

Bewaring en opslag

Houdbaarheid: 12 maanden in een gesloten en originele verpakking bij opslag in een droge en koele plaats (10-25°C).

Veiligheidsmaatregelen

Lees aandachtig de veiligheidsbladen voor het gebruik van EP-Rapid Scratchcoat. Draag steeds persoonlijke beschermende uitrusting volgens de geldende lokale richtlijnen en wetgeving. Handschoenen en veiligheidsbril zijn verplicht.

Video

Disclaimer

Deze beknopte installatie instructies zijn er om u te op een snelle manier op weg te helpen tijdens de plaatsing. Het is echter belangrijk om voorafgaand eerst de volledige technische fiche te lezen en kennis te nemen van de veiligheidsfiches. Het is eveneens nuttig om de technische voorlichting “werken met epoxy” door te nemen. Al deze  documenten kan u onderaan deze pagina onder downloads vinden.

Downloads

Publieke downloads

  🇳🇱 🇫🇷 🇬🇧 🇩🇪
TDS

NL

FR

EN

DE

MSDS A

NL

FR

EN

DE

MSDS B

NL

FR

EN

DE

MSDS C

NL

FR

EN

DE