EASY-TO-CLEAN

EASY-TO-CLEAN

Dankzij de EASY-TO-CLEAN eigenschappen zal vuil zich niet aan het steentapijt hechten en eventuele vlekken van koffie, wijn,… zullen ook veel makkelijker te reinigen (=Easy to Clean) zijn dan bij een standaard steentapijt.

In tegenstelling tot de meeste andere topcoats, is deze topcoat ook bestand tegen weekmakers uit rubber. Dit zorgt ervoor dat er geen geel/bruine vlekken van bijvoorbeeld (auto)banden zullen ontstaan.

Dankzij de extra UV-blokkers die werden toegevoegd aan de EASY-TO-CLEAN zal het normale verkleuringsproces van het gebruikte epoxy bindmiddel in het steentapijt/marmertapijt sterk vertraagd worden.

tooltips Découvrir

emissievrij

Een emissievrij systeem betekent dat  er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens de plaatsing of na ingebruikname van de vloer. Hierdoor voldoet de vloer ook aan de Europese richtlijn en  Belgische -, Duitse (AGBB) –  en Franse (A+) emissiewetgeving voor vloeren in binnenruimtes voor woningen en kantoren.

Alle informatie over de wetgeving in verband met emissievrije vloeren kan u hier per land terugvinden:
België: Belgische emissienorm 

Duitsland: AGBB

Frankrijk: A+

tooltips Découvrir

gesloten structuur

Bij een gesloten structuur’ zullen de openingen tussen de steentjes worden opgevuld met een poriënvuller. Hierdoor zal het vuil niet kunnen indringen tussen de poriën en zal de vloer eenvoudiger te reinigen zijn.

tooltips Découvrir

open structuur

Een ‘open structuur’ steentapijt of marmertapijt betekent dat er tussen de steentjes van het steentapijt/marmertapijt openingen blijven. Ze worden dus niet opgevuld, wat ervoor zorgt dat stof en water er door kan.

Enkele voordelen:

  • Bij een binnentoepassing zal het stof (zoals bv. In slaapkamers) niet in de lucht opwaaien en hierdoor heel interessant zijn tegen allergieën. Doordat de steentjes ten allen tijde op hun plaats blijven, kan het stof dat er invalt, er ook weer gemakkelijk met een stof- of waterzuiger worden uitgezogen in tegenstelling tot een gewoon tapijt waarbij de haartjes omplooien en het stof wordt vastgehouden.
  • Bij een buitentoepassing zal het water tussen de poriën zijn weg zoeken naar het laagste punt waardoor er minder snel plassen zullen ontstaan

.

tooltips Découvrir

Shore-D

Shore-D/Hardheid is een maat voor de weerstand die een materiaal biedt tegen indrukking. Een vloer met een Shore-D waarde van 30 is veel zachter dan een vloer met een Shore-D waarde van 80.

tooltips Découvrir