Terradec, de unieke waterdoorlatende verharding ontwikkeld door Sidec, i.s.m. UGent en Stad Hasselt!

Terradec

Terradec: De unieke waterdoorlatende verharding ontwikkeld door Sidec, in samenwerking met UGent en Stad Hasselt! Lees meer in deze post en het artikel van CG CONCEPT XTRA.

Lees de reportage van CG CONCEPT

Sidec, het familiebedrijf gespecialiseerd in kunstharsvloersystemen en gecoate granulaten, is verheugd om ons nieuwste product, Terradec, te introduceren. Ontwikkeld in samenwerking met UGent en Stad Hasselt, biedt Terradec een duurzame en stijlvolle oplossing voor waterdoorlatende verhardingen.

Met Terradec kunnen we regenwater efficiënt beheren, overstromingen verminderen en onze omgeving op een duurzame manier vormgeven. Het is een uniek product dat functionaliteit en esthetiek perfect combineert.
Met Terradec kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd een prachtige en functionele buitenruimte creëren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Terradec uw project naar een hoger niveau kan tillen!
Ontdek meer over Terradec, het innovatieve product dat de toekomst van waterdoorlatende verhardingen vormgeeft. Samen kunnen we duurzaamheid bevorderen en een positieve impact hebben op onze omgeving.

WATERDOORLAATBARE VERHARDINGEN /IJZERSTERK EN ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Het Kempische bedrijf Sidec is specialist in de ontwikkeling en productie van gecoate granulaten en kunstharsvloersystemen. Eind jaren 80 zag het familiebedrijf het levenslicht. Het groeide intussen uit tot een wereldspeler. Met Terradec biedt de firma een 100 procent waterdoorlaatbaar buitenvloersysteem aan. Het product is breed toepasbaar en heeft veel troeven. Voor de aanleg ervan doet de onderneming een beroep op haar uitgebreide netwerk van professionele installateurs.

Toenemende wateroverlast legt de urgentie van een duurzaam waterbeheer bloot. De waterinfiltratie moet beter”, legt CEO Yves Jonckers uit. “Ontharden en kiezen voor waterdoorlatende oplossingen zijn daarin cruciaal. Wij ontwikkelden proactief het waterdoorlatende Terradec. Een kwarts dat gebonden wordt met een hoogwaardig polyurethaan-bindmiddel. Het resultaat is qua uitzicht vergelijkbaar met een steentapijt of asfalt, alleen heeft het een veel decoratiever karakter.”

Uitgebreid getest “We zijn Terradec in 2010 beginnen te ontwikkelen. We lieten het product uitgebreid testen door de Universiteit Gent en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW). Terradec onderging vermoeiingsproeven, verouderingsproeven en vries- en dooitesten. De waterdoorlaatbaarheid bleek zo groot te zijn, dat die niet meer meetbaar was. Waterplassen zul je dus niet op deze vloeren zien staan. Ook stelden de onderzoekers vast dat een Terradecvloer circa 20 jaar kan meegaan, op voorwaarde dat deze correct geplaatst wordt en er een stabiele ondergrond is. In 2017 hebben we Terradec vervolgens gecommercialiseerd. Intussen hebben we er duizenden vierkante meters met succes mee aangelegd.”

Indrukwekkende eigenschappen. Het granulaat kan een indrukwekkend aantal troeven voorleggen. Yves Jonckers: “Naast 100 procent waterdoorlatend is het ook naadloos, duurzaam, ijzersterk, onkruidwerend, antislip en vries- en dooibestendig. Je kunt er al 6 uur na de aanleg overheen wandelen. En dat is belangrijk, omdat je buiten nog weleens met onvoorziene omstandigheden te maken krijgt, zoals loslopende honden en katten. Dus hoe sneller een buitenvloer uithardt, hoe beter. Omdat Terradec een natuurlijk design heeft, sluit het esthetisch goed aan bij elke omgeving en woningstijl.

We bieden Terradec aan in drie vormen. De Terradec Gold is een verkleurend en goedkoper systeem terwijl de Terradec Clear niet verkleurt. En met Terradec Easy Fit kun je natuur- en betonstenen voegen. Legio toepassingen De toepassingsmogelijkheden van Terradec zijn groot.

“Je kunt het granulaat gebruiken voor de aanleg van opritten, parkings, terrassen en balkons. En ook voor de inrichting van wandel-, voet- en fietspaden is het uitermate geschikt. Terradec leent zich eveneens prima voor de verharding van tuinpaden en als bodembedekker rondom zwembaden en bomen. Dat maakt het product interessant voor de groensector. Als je de bodem rondom bomen ermee afdekt, houd je die plek onkruidvrij. Dat scheelt je als gemeentebestuur veel werkuren. Je hoeft het gesteente maar een of twee keer per jaar met de hogedrukreiniger af te spuiten en het ziet er weer keurig uit. We dagen tuin- en landschapsarchitecten uit om met Terradec te experimenteren, want het is verkrijgbaar in allerlei kleuren”,
sluit Yves Jonckers af.

31/07/2023
22/07/2022
Sidec-teambuilding-beatthebarn1

Teambuilding Sidec @ Beat the Barn

Van wolvenjacht over schapen gapen tot koeien knallen. We deden het allemaal tijdens onze supertoffe teambuildingactiviteit Beat the Barn te Balen.

Ontdek
09/02/2023

Onze Sidec’ers lusten wel een stukje pizza, and we delivered!

Vandaag is het nationale pizza dag, en dat laten we bij Sidec niet ongemerkt voorbij gaan. Om deze glorieuze dag te vieren, hebben we top notch pizza's laten leveren door onze lokale italiaanse specialist Casa Fraquelli.

Ontdek
13/03/2023
Sidec-Covid-BBQ-aan-huis-employer-branding111

Investeer in je werknemers, pandemie of niet.

Als bedrijf is het belangrijk om te blijven investeren in het welzijn en de betrokkenheid van je werknemers, zelfs tijdens de COVID-19-pandemie.

Ontdek